top of page
Lasit.jpg

BRÄNDIN HALLINTA — 3 tärkeintä asiaa

Brändin hallinta on onnistunutta, kun yrityksen sisäinen ja ulkoinen olemus ovat linjassa ja ne onnistutaan välittämään parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaalle.

Brändityö on jatkuvaa ja se ilmenee jokapäiväisissä teoissa ja valinnoissa. Tänään menestyvä brändi on jo juossut maratonin. Ja jatkaa edelleen.


Yrityksen brändi rakennetaan kerran. Sitä voidaan uudelleen suunnata ja tarkentaa ajan saatossa. Käsittelin yrityksen brändäystä ja brändin rakentamista aiemmassa blogitekstissä. Henkilöbrändäykseen olen luonut työkaluksi henkilöbrändipyramidin.


Brändäyksen tuottamat tulokset myynnin ja tunnettavuuden kasvussa saavutetaan kuitenkin pidemmällä juoksulla. Jatkuvaa brändityötä kutsutaan brändin hallinnaksi. Jim Collins kuvaa sen olevan kuin vauhtirattaan pyörittämistä. Ensimmäiset työnnöt ovat raskaita, mutta kulku helpottuu - kunhan jaksetaan pyörittää sinnikkäästi samaan suuntaan.


Brändin hallinta on halutun brändimielikuvan ylläpitoa. Brändin hallinta on onnistunutta, kun yrityksen sisäinen ja ulkoinen olemus ovat linjassa ja ne onnistutaan välittämään parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaalle.


Tämä blogiteksti kokoaa yhteen menestyksellisen brändin hallinnan kolme tärkeintä kohtaa.


Brändityö on jatkuvaa ja se ilmenee jokapäiväisissä teoissa ja valinnoissa.

Brändin hallinta on pitkäjänteistä työtä. Tänään menestyvä brändi on jo juossut maratonin. Ja jatkaa edelleen.

1. EROTTUVA // Erityisyyden korostaminen


Brändin DNA on kirjoitettu yrityksen missioon ja arvoihin, jotka muodostavat yrityksen ydinviestin sekä näkyyn, jota yritys tavoittelee. Yrityksen erottavia tekijöitä ovat myös visuaalinen identiteetti, tarina sekä yrityksen tarjoama tuote/palvelu. Se erityisyys, mikä erottaa yrityksen kilpailijoista on myyntivaltti ja luo kilpailuetua.


Ydinviestin välittymisen kanssa täytyy brändin hallinnan päivittäisissä sanoissa ja teoissa olla johdonmukainen, selkeä ja brändin perustalle uskollinen, jotta brändin ydin pääsee parhaalla tavalla esiin.


>>> Mikä tekee brändistämme erityisen? Miksi yrityksemme on olemassa? Mikä on tarinamme, joka on tuonut meidät tähän?


2. VAIKUTTAVA // Ihmiseltä ihmiselle


Liiketoimintaa tehdään aina ihmiseltä ihmiselle. Ihmiset kiinnostuvat toisista ihmisistä ja heidän tarinoistaan eli siitä, mistä he tulevat, mitä he ovat nyt ja mihin he ovat menossa. Yksi tehokkaimmista brändiviestinnän välineistä onkin samaistava tarinankerronta. Lue blogiteksti tarinankerronnasta täältä.


Kun brändin ydinviestiä kerrotaan ihmisten kautta, tulee brändimielikuvasta vaikuttavampi, luotettavampi ja siten myös asiakkaita sitouttavampi.


>>> Kuka on asiakkaamme? Miten herätämme hänessä tunteita? Kuinka voisimme kohdata asiakkaamme tasavertaisina?


3. USKOTTAVA // Lupausten lunastaminen


Brändin hallinta ei ole vain kauniita unelmia ja korulauseita. Uskottava brändi lunastaa tekemänstä (arvo)lupaukset, toimii, kuten on sanonut toimivansa, ja tekee asiakkaalle näkyviä konkreettisia tekoja tavoitteidensa mukaisesti.


Yrityksen käytännön toiminta kertoo todellisempaa ja uskottavampaa tarinaa brändistä kuin missiolauseet, lupaukset, arvot ja visiot voisivat yksin koskaan kertoa. Siksi on tärkeää pitää brändin ydinviesti linjassa sen kanssa, mitä yritys todellisuudessa tekee.


>>> Lunastammeko lupauksemme? Kuinka voisimme täyttää asiakkaan odotukset ja parhaimmillaan vielä ylittää ne?


Brändin hallinta on halutun brändimielikuvan ylläpitoa pitkällä tähtäimellä.

Brändin hallinta vaatii siis erottuvia, vaikuttavia sekä uskottavia tekoja välittääkseen haluttua kuvaa brändistä ja edistääkseen brändin tavoitteita.


>>> Kaipaako brändinne hallinta selkeyttä ja johdonmukaisuutta? Olen brändimuotoilija, joka haluaa olla rohkaisemassa ja nostamassa yksilöiden sekä yritysten potentiaalin esiin valmentavan brändäyksen keinoin. Toteutan kustomoituja brändipalveluita asiakkaideni tarpeisiin. Varaa nyt ilmainen 30 min minisparraus ja jutellaan lisää!


Avainsanat: brändäys, brändimuotoilija, brändimuotoilu, brändiviestintä, brändimarkkinointi, brändi-ilme, brändipotentiaali, brändin hallinta, brändityö

Comments


bottom of page