top of page
Lasit.jpg

HENKILÖBRÄNDÄYS — opas unelmanrakentajalle

Kun aloitetaan henkilöbrändin rakentaminen on hyvä muistaa, ettemme aloita nollasta.

Brändi on tunne. Sinun onnistunut henkilöbrändisi on se, joka tuntuu ja näyttää sinulta sekä välittää niitä asioita, joista sinä haluat jäädä muiden mieleen.


Ennen kuin siirrymme henkilöbrändin rakentamisen oppaaseen, haluan muistuttaa sinua yhdestä asiasta: Olet yhteydessä muihin ihmisiin, joten sinulla on jo henkilöbrändi.


Eli kun haluat alkaa rakentaa henkilöbrändin, on hyvä muistaa, että et aloita nollasta.


Kysy itseltäsi: Herättääkö henkilöbrändini jo nyt mielikuvia, joita haluaisin sen välittävän?


➡️ Kyllä. // Anna mennä samaan malliin! Voit muistin virkistykseksi käydä oppaan läpi.

➡️ Ei. // Olet oikeassa paikassa. Oppaasta on sinulle varmasti paljon apua.


Henkilöbrändipyramidi on henkilöbrändäyksen työkalu.

Henkilöbrändäyksen opas perustuu henkilöbrändipyramidiin, jonka olen avuksi unelmanrakentajille ja omaa henkilöbrändiään kehittäville luoville tekijöille. Se on kymmenissä brändisparrauksissa kylvetetty työkalu oman henkilöbrändin rakentamiseen.


1. PERSOONA


Olet ainutlaatuinen persoona. Sinulla on omat luonteenpiirteesi ja ominaisuutesi. Erilaiset valinnat ja kokemukset elämässäsi ovat tuoneet sinut tähän paikkaan, jossa olet nyt. Elämäntarinasi vaiheet kertovat sinusta.


>>> Henkilöbrändin rakentaminen lähtee siitä, että tunnet itsesi ja tarinasi.


Kysy itseltäsi: Mikä tekee minusta minut? Millaisia vaiheita elämässäni on ollut?


2. POTENTIAALI


Sinulla on omat parhaat hetkesi. Tilanteet, kun tunnet olevasi elementissäsi. Jokaiseen meihin yksilöinä on rakennettu valtavat määrät henkistä ja fyysistä kapasiteettia. Kykyjä, mahdollisuuksia oppia ja kehittyä sekä voimavaroja saavuttaa omia unelmia.


>>> Potentiaalisi vapauttaminen ei ole sitä, että voisit olla kuin muut, vaan sitä että voisit olla sinä.


Kysy itseltäsi: Millaisia vahvuuksia minulla on? Mitä mahdollisuuksia näen edessäni?


3. UNELMA


Oman potentiaalisi hyödyntäminen lähtee unelmoinnista. Siitä, että uskallat sanoa ääneen suurimmat haaveesi. Nekin, joiden ääneen sanominen ehkä pelottaa.


>>> Sinulla on unelmia. Ehkä sellaisia, joita et ole edes uskaltanut sanoa ääneen. Henkilöbrändisi tuntuu omaltasi, kun alat kulkea kohti omia unelmiasi.


Kysy itseltäsi: Mitä rakastan tehdä? Mistä unelmoin?


4. VISIO


Visio konkretisoi unelman suunnaksi tulevaan. On relevantimpaa puhua omasta suunnasta kuin omasta jutusta. Harva meistä tulee löytämään vain yhtä omaa juttua. Oma suunta rakentuu sinulle tärkeistä asioista, näkemyksellisyydestä ja tulevaisuusajattelusta.


>>> Henkilöbrändisi visio kertoo siitä, mihin olet menossa. Jotta visio voisi muuttua joskus todeksi, on tärkeä selkeyttää visiotasi ja tehdä siitä konkreettinen.


Kysy itseltäsi: Mitä näen ympärilläni, kun unelmani on totta? Minkä askeleen voin ottaa nyt? Millaisen konseptin palvelun tai tuotteen, voisin rakentaa unelmastani?


5. BRÄNDI


Brändi on tunne. Sinun onnistunut brändisi on se, joka tuntuu ja näyttää sinulta sekä välittää niitä asioita, joista sinä haluat jäädä mieleen.

Brändi on kaikki ne vaikutelmat ja mielikuvat, jotka jätät muiden ihmisten mieleen. Henkilöbrändisi ilmenee jokaisessa kohtaamispisteessä muiden ihmisten kanssa. Brändimielikuvan syntymiseen vaikuttaa


Miltä brändisi näyttää? Miltä se tuntuu?

Mitä brändisi muistuttaa? Millaisia ajatuksia ja tunteita se herättää?

Miten brändi puhuu? Millaisia sanoja se käyttää?

Kuinka brändi käyttäytyy? Miten brändisi kohtelee muita?

Keiden kanssa brändini viihtyy?


Brändi on siis paljon muutakin kuin brändi-ilme ja logo. Mutta juuri visuaalisuus ja verbaalisuus sekä brändin ydinviesti ovat niitä asioita, joihin voidaan brändimuotoilun keinoin voimakkaimmin vaikuttaa.


Brändäys on kirkastamista ja karsimista. Kun rakennat brändi-ilmettäsi ja sanoitat henkilöbrändisi ydinviestiä aiempien vaiheiden jälkeen, saat kokea, että valintoja ei tarvitse tehdä arpomalla, vaan niiden taustalla on syy ja merkitys.


Psst. Täältä voit lukea lisää yrityksen brändäyksestä.


 

Henkilöbrändäys on pitkän matkan laji


Henkilöbrändäys on juoksumatkana ennemmin maraton kuin 500 metrin esteet. Brändäyksen tulokset alkavat näkyä vasta kuukausien, vuosien päästä. Mutta voi veljet, miten palkitsevaa on, kun saa huomata, että oma brändi kantaa. Siksi kehotan sinua olemaan kärsivällinen ja pitkäjänteinen.


Muista, että elämässä tulee vastaan risteyskohtia. Niitä tulee aina. Siksi omaan henkilöbrändiin vaikuttavat unelmat ja visiot voivat muuttua. Sitä ei ole syytä pelätä. Voit nimittäin aina palata henkilöbrändin rakentamisessa taaksepäin ja suunnata brändiäsi henkilöbrändipyramidin avulla uudelleen.


>>> Henkilöbrändiä ei tarvitse rakentaa yksin. Sparraan henkilöbrändisi ytimestä kanssasi timanttisen kirkkaan ja autan sinua tekemään sen näkyväksi. Varaa ilmainen 30 min minisparraus ja testaa, millaista työskentely kanssani on.


Avainsanat: henkilöbrändi, henkilöbrändin rakentaminen, henkilöbrändäys, sparraus, henkilöbrändisparraus, brändimuotoilu, brändimuotoilija, henkilöbrändipyramidi, brändin rakentaminen


Comments


bottom of page