top of page

MENESTYKSEN MÄÄRITTELY — Miten luoda oma menestystarina?

Voit valita joka päivä ottaa askelia eteenpäin omassa menestystarinassasi.

Sinäkin haluat menestyä? Mikä yhteensattuma. Niin minäkin.


Jokainen haluamme menestyä meille tärkeissä asioissa. Yrittäjänä haluat menestyä työssäsi. Unelmanrakentajana toivot jonain päivänä näkeväsi haaveistasi tulleen totta.


Menestyksestä puhuminen on arka aihe. Varsinkin silloin, kun sen on näennäisesti saavuttanut. Menestys aiheuttaa usein kateutta. Sen tulee olla salattua. Jos menestyksestä puhuu, saattaa leimautua ylimieliseksi tai leuhkaksi.


Mitä menestys oikeastaan on? Mistä menestyksen tunnistaa?


Menestys = onni, onnistuminen, myötäkäyminen, menestyminen


Menestys voi ilmentyä tiettynä summana pankkitilillä, luksusomaisuutena tai valta-asemana. Missään ei kuitenkaan ole määritelty, että menestys tarkoittaa näitä asioita.


Se, mitä menestys todella tarkoittaa, on onnistumista. Ja se, minkä määrittelemme onnistumiseksi omalla kohdallamme, on meille jokaiselle yksilöllinen valinta.


Lisää siitä, mitä menestys tarkoittaa voi kuunnella esimerkiksi John Maxwellin pordcastista.


Miten menestyksen voi saavuttaa?


Yksi mieleenpainuvimmista neuvoista, joita olen omalta isältäni saanut on se, ettei toisen onnistuminen ole minulta pois. Huomaan, että alan vasta vähitellen ymmärtämään, mitä hän on sillä tarkoittanut.


On totta, että menestykseen liittyy myötäkäyminen ja onni (englanniksi luck). Helposti kuitenkin takerrumme siihen kiinni ja jäämme voivottelemaan katetellisina, kun muille käy niin "onnekkaasti".


Kateuden hetkellä on hyvä muistaa, että sinun menestystarinasi on erilainen kuin hänen tai minun. Silloin, kun näemme vain vilahduksen toisen ihmisen menestyksestä, emme myöskään tule ajatelleeksi niitä kaikkia tekoja, joita menestyminen on vaatinut.


Kateuden hetkellä on hyvä muistaa, että sinun menestystarinasi on erilainen kuin hänen tai minun.

Menestystarinan rakentaminen lähtee menestyksen määrittelystä.


Kun määrittelee oman menestyksensä, ei sitä tarvitse verrata kenenkään muun menestykseen. Voin keskittyä siihen, mitä itse tavoittelen ja sinä voit keskittyä omaasi.


Mitä menestys tarkoittaa sinulle?

Mikä on se tila, jossa koet/kokisit olevasi menestynyt?


Olin tottunut määrittelemään uraani liittyvän menestyksen sellaiseksi, jossa tienaan itselleni mieluisalla, antoisalla työllä elämiseen riittävän palkan, jonka riittävyyttä ei joka kuukauden lopuksi tarvitse laskea.


Tämä tavoite on edelleen olemassa. En edelleenkään kaipaa luksusautoja tai kakkosasuntoja ulkomailta (tai itseasiassa taiteilijaresidenssi Etelä-Ruotsista ei haittaisi!), vaan haluan työlläni mahdollistaa hyvän, tavallisen elämän itselleni ja perheelleni.


Tulin kuitenkin tulokseen, ettei rahalla ole minulle lopulta kovin suurta merkitystä. Se, että määrittelen menestykseni rahan kautta, ei luo minulle aitoa kiinnostusta tavoitella sitä. Tämän prosessin tuloksena määrittelin oman menestykseni kolmen R:n kautta: rakastaminen, rakentaminen ja rohkeus + rohkaisu.


Oma menestyksen määritelmäni ei ole tavoitteideni päätepiste, vaan jotain, mitä haluan yhä enemmän elää todeksi elämässäni joka päivä.


Tulin kuitenkin tulokseen, ettei rahalla ole minulle lopulta kovin suurta merkitystä.
Kestävä menestyminen alkaa siitä, että määrittelee itselleen, mitä menestys on.

Milloin voi kokea olevansa menestynyt?


Menestyksen määrittely auttaa asettamaan tavoitteet. Näet paremmin myös, mitä päivittäisiä, merkityksellisiä valintoja sinun on tehtävä. Pienet saavutukset omalla menestyksen matkalla on helpompi huomata, kun tavoitteet on pilkottu sopivan kokoisiksi.


Kun menestyksen määrittely on oma valintamme, on myös onnistumisen kokemus valittava. Menestyksen kokemuksen avain löytyy onnistumisen kokemuksen sallimisesta itselleen.


Kuten alussa sanoin, haluamme kaikki menestyä. Ongelma, joka menestyksen kokemiseen liittyy on se, ettemme ole koskaan tyytyväisiä. Löydämme aina uutta saavutettavaa, joka saa nykyisen tilanteemme näyttämään mitättömältä.


Menestyksen kokemuksen avain löytyy onnistumisen kokemuksen sallimisesta itselleen.

Tottakai yhden tavoitteen saavuttaessaan saa ja kannattaakin alkaa tavoitella seuraavaa etappia. Tavoitteet ovat moniportaisia, ja niillä on useita tasoja. Menestys onkin syytä nähdä prosessina, jonka osia tavoitteet ovat - ei toisin päin.


Voit valita joka päivä ottaa askelia eteenpäin omassa menestystarinassasi.


Kun seuraavalla kerralla löydät itsesi kateellisena katsomasta toisen menestyksen perään, tarkastele omaa elämääsi ja kysy uudelleen: mikä on menestys, jota sinä todella haluat elää todeksi. Sen jälkeen hengitä syvään, iloitse tavoitteitasi, joita olet jo saavuttanut, ja jatka matkaasi.


Jos kaipaat lisää inspiraatiota aiheesta, katso tämä video (10min).


>>> Haluan auttaa sinua menestymään urallasi. Sparraan unelmanrakentajia ja luovia tekijöitä henkilöbrändin vahvistamiseksi ja oman suunnan selkeyttämiseksi. Varaa ilmainen 30 min minisparraus ja katsotaan, miten sinun menestyksestäsi tehdään totta.Avainsanat: brändäys, brändimuotoilija, brändimuotoilu, brändiviestintä, brändimarkkinointi, brändi-ilme, brändipotentiaali, brändinhallinta, menestys, menestystarina

Comments


bottom of page