HENKILÖBRÄNDÄYS // opas unelmanrakentajalle

Kun aloitetaan henkilöbrändin rakentaminen on hyvä muistaa, ettemme aloita nollasta.

Brändi on tunne. Sinun onnistunut henkilöbrändisi on se, joka tuntuu ja näyttää sinulta sekä välittää niitä asioita, joista sinä haluat jäädä muiden mieleen.


Ennen kuin siirrymme henkilöbrändin rakennuksen oppaaseen, haluan muistuttaa sinua yhdestä asiasta: Olet yhteydessä muihin ihmisiin, joten sinulla on jo henkilöbrändi.


Eli kun haluat alkaa rakentaa henkilöbrändiä, on hyvä muistaa, että et aloita nollasta.


Kysy nyt itseltäsi: Välittääkö henkilöbrändini tunteen, jonka haluaisin sen välittävän?


➡️ Kyllä. // Anna mennä samaan malliin! Voit muistin virkistykseksi käydä oppaan läpi.

➡️ Ei. // Olet oikeassa paikassa. Oppaasta on sinulle varmasti paljon apua.Henkilöbrändäyksen opas perustuu henkilöbrändipyramidiin (kuva hieman alempana), jonka olen rakentanut avuksi unelmanrakentajille ja omaa henkilöbrändiään kehittäville luoville tekijöille.


1. PERSOONA


Olet ainutlaatuinen persoona. Sinulla on omat luonteenpiirteesi ja ominaisuutesi. Erilaiset valinnat ja kokemukset elämässäsi ovat tuoneet sinut tähän paikkaan, jossa olet nyt. Elämäntarinasi vaiheet kertovat sinusta.


>>> Henkilöbrändin rakentaminen lähtee siitä, että tunnet itsesi ja tarinasi.


Kysy itseltäsi: Mikä tekee minusta minut? Millaisia vaiheita elämässäni on ollut?


2. POTENTIAALI


Sinulla on omat parhaat hetkesi. Tilanteet, kun tunnet olevasi elementissäsi. Jokaiseen meihin yksilöinä on rakennettu valtavat määrät henkistä ja fyysistä kapasiteettia. Kykyjä, mahdollisuuksia oppia ja kehittyä sekä voimavaroja saavuttaa omia unelmia.


>>> Potentiaalisi vapauttaminen ei ole sitä, että voisit olla kuin muut, vaan sitä että voisit olla sinä.


Kysy itseltäsi: Millaisia vahvuuksia minulla on? Mitä mahdollisuuksia näen edessäni?


3. UNELMA


Oman potentiaalisi hyödyntäminen lähtee unelmoinnista. Siitä, että uskallat sanoa ääneen suurimmat haaveesi. Nekin, joiden ääneen sanominen ehkä pelottaa.


>>> Sinulla on unelmia. Ehkä sellaisia, joita et ole edes uskaltanut sanoa ääneen. Henkilöbrändisi tuntuu omaltasi, kun alat kulkea kohti omia unelmiasi.


Kysy itseltäsi: Mitä rakastan tehdä? Mistä unelmoin?


4. VISIO


Visio konkretisoi unelman suunnaksi tulevaan. On relevantimpaa puhua omasta suunnasta kuin omasta jutusta. Harva meistä tulee löytämään vain yhtä omaa juttua. Oma suunta rakentuu sinulle tärkeistä asioista, näkemyksellisyydestä ja tulevaisuusajattelusta.


>>> Henkilöbrändisi visio kertoo siitä, mihin olet menossa. Jotta visio voisi muuttua joskus todeksi, on tärkeä selkeyttää visiotasi ja tehdä siitä konkreettinen.


Kysy itseltäsi: Mitä näet ympärilläsi, kun unelmasi on totta? Minkä askeleen voit ottaa nyt?


5. BRÄNDI


Brändi on tunne. Sinun onnistunut brändisi on se, joka tuntuu ja näyttää sinulta sekä välittää niitä asioita, joista sinä haluat jäädä mieleen.

Brändi on kaikki ne vaikutelmat ja mielikuvat, jotka jätät muiden ihmisten mieleen. Henkilöbrändisi ilmenee jokaisessa kohtaamispisteessä muiden ihmisten kanssa.


Brändi on siis paljon muutakin kuin brändi-ilme ja logo. Mutta juuri visuaalisuus ja verbaalisuus ovat niitä asioita, joihin voidaan brändimuotoilun keinoin vaikuttaa.


>>> Tässä vaiheessa viimeistään huomaat, että brändäys on oikeastaan valikointia ja suuntaamista. Kun nyt rakennat brändi-ilmettäsi ja sanoitat henkilöbrändisi ydinsanomaa, saat kokea, että valintoja ei tarvitse tehdä arpomalla, vaan niiden taustalla on syy ja merkitys.


Kysy itseltäsi: Millainen brändi-ilme kuvaa sitä, mitä teen ja kenelle?


Psst. Yrityksen brändäyksestä löydät oman blogitekstinsä täältä.Henkilöbrändin rakentaminen vie aikaa. Siksi kehotan sinua olemaan kärsivällinen ja pitkäjänteinen. Kun henkilöbrändisi on alkanut muotoutua, pitäydy siinä.


Muista, että elämässä tulee vastaan risteyskohtia. Niitä tulee aina. Siksi omaan henkilöbrändiin vaikuttavat unelmat ja visiot voivat muuttua. Sitä ei ole syytä pelätä. Voit nimittäin aina palata henkilöbrändin rakentamisessa taaksepäin ja suunnata brändiäsi henkilöbrändipyramidin avulla uudelleen.


>>> Tiesitkö, että sparrauspalveluni perustuu henkilöbrändipyramidin teemoille? Jos kaipaat neuvoja blogitekstin herättämien ajatusten käsittelyyn, tutustu, millaiselle matkalle sparraus voisi sinut viedä. Varataan sinulle urapolkusi suuntaa selkeyttävä sparraus. Ota yhteyttä!

Avainsanat: henkilöbrändi, henkilöbrändin rakentaminen, henkilöbrändäys, sparraus, henkilöbrändisparraus, brändimuotoilu, brändimuotoilija, henkilöbrändipyramidi, brändin rakentaminen