top of page
Lasit.jpg

BRÄNDIPÄHKINÄ — 3 osaa, joista rakennetaan vahva henkilöbrändi

Kun ajattelet ihmisiä, joilla on mielestäsi vahva henkilöbrändi, huomaat, etteivät he kerro elämästään kaikkea.

Brändi on tunne, joka syntyy muiden mielikuvissa. Henkilöbrändi on henkilön eli sinun jättämäsi tunne. Kun kysyt kollegoiltasi, ystäviltäsi tai puolisoltasi, millaisena he näkevät sinut, saat vastauksia siihen, millainen on nykyinen henkilöbrändisi.


"Ihminen ei muista, mitä sanoit tai teit. Hän muistaa, mitä sait hänet tuntemaan."

- Maya Angelou


Henkilöbrändisi on siis jo olemassa. Mutta sitä voi myös tietoisesti rakentaa ja kehittää. Tätä on henkilöbrändäys.


Minä ja henkilöbrändi - ovatko ne sama asia?


Brändin ja henkilöbrändin ero on siinä, että henkilöbrändi nimensä mukaisesti henkilöityy. Sen kasvot ovat sinun kasvosi. Sen tarina ja unelma kertovat jotain sinun matkastasi.


Mutta.


Sinä et ole yhtä kuin henkilöbrändisi. Ihan kuten yrittäjänä et ole sama asia kuin yrityksesi. Henkilöbrändiin ei tarvitse eikä kannatakaan ottaa mukaan koko elämäntarinaasi.


Kun ajattelet ihmisiä, joilla on mielestäsi vahva henkilöbrändi, huomaat, etteivät he kerro elämästään kaikkea. He kertovat sen, mikä on heidän omien unelmiensa kannalta tärkeää, kiinnostavaa ja mieleenpainuvaa.


Yksinkertaistaminen on brändäyksen yksi tärkeimmistä työkaluista. Mutta miten tunnistaa olennainen?


Henkilöbrändäys ja brändin 3 osaa


Olen visualisoinut brändin kolme tärkeintä osaa brändipähkinän avulla (kuva alempana). Avainsana on yksinkertaistaminen. Brändipähkinä kiteyttää henkilöbrändin, tai oikeastaan minkä tahansa brändin, kolme tärkeintä osaa, joita voidaan brändimuotoilun keinoin työstää. Hyvässä henkilöbrändissä jokainen osa on timanttisen selkeä ja tunnistettava, mutta myös aito ja uskottava.


YDIN

= brändin olemassaolon syy: arvot ja tehtävä. Brändisi moottori ja kirkkaan selkeä lähtökohta kaikille henkilöbrändiäsi koskeville valinnoille.


PINTA

= brändin ydintä ilmentävä ilme ja luonne. Se, mitä (ja kenelle!) brändistäsi näkyy ja kuuluu pintatasolla kaikissa erilaisissa kohtaamispisteissä.


NÄKY

= brändin suunta pitkällä tähtäimellä. Tulevaisuuden visio, muutos, jota kohti olet sinnikkäästi matkalla. Unelma, jota haluat elää päivittäin todeksi.


Brändipähkinä on brändäyksen työkalu.

Psst. Lisää ohjeita henkilöbrändäykseen löydät blogitekstistä, jossa avaan aihetta henkilöbrändipyramidin ja apukysymysten avulla.


Miksi pitäisi olla henkilöbrändi? Pitääkö ollenkaan?


Ennen kuin käärit hihat ja ryhdyt henkilöbrändin rakentamiseen on relevanttia vielä pysähtyä pohtimaan, onko se oikeastaan tarpeen.


Kysy itseltäsi: Onko elämäni kannalta olennaista, että jätän itsestäni jäljen muiden mieleen? Ja onko väliä sillä, millainen tämä kuva itsestäni muiden mielikuvissa on?


➡️ Ei.


// Suosittelen keskittymään elämäsi kannalta olennaisempiin ja kiinnostavampiin asioihin. Jokaisella ei tarvitse olla tarkkaan harkittua henkilöbrändiä.


➡️ Kyllä.


// Olet oikeassa paikassa ja voin auttaa sinua. Tarvitset muistettavaa henkilöbrändiä todennäköisesti työssäsi etenemiseen tai yrittäjänä toimimiseen. On unelmiesi kannalta tärkeää, että sinut ja nimesi liitetään haluamiisi mielikuviin ja teemoihin.>>> Älä jää henkilöbrändisi kanssa yksin! Olen unelmanrakentajien brändimuotoilija ja sparraan henkilöbrändisi ytimestä kanssasi timanttisen kirkkaan ja autan sinua tekemään sen näkyväksi. Varaa ilmainen 30 min minisparraus ja testaa, millaista työskentely kanssani on.
Avainsanat: henkilöbrändi, henkilöbrändin rakentaminen, henkilöbrändäys, sparraus, henkilöbrändisparraus, brändimuotoilu, brändimuotoilija, brändin rakentaminen

Comments


bottom of page