top of page
Lasit.jpg

BRÄNDIMARKKINOINTIA, JOTA JOKAINEN OSAA — yrittäjä huomioi nämä 3 vaihetta

Puhun tässä blogitekstissä ymmärrettävästi brändimarkkinoinnin perusteista eli asioista, jotka jokaisen yrittäjän kannattaa tehdä brändinsä vahvistamiseksi ja myynnin lisäämiseksi.

Myynti on tekoja, joilla yritämme saada jonkun toimimaan haluamallamme tavalla. Yrittäjänä yrität myydä tuotetta, joka ratkaisee asiakkaasi ongelman ja tuottaa hyötyä. Markkinointi on myyntiä laajempi käsite. Markkinointi käsittää kaikki ne toimet, jotka voivat johtaa lopulta myynnin toteutumiseen: tuotekehityksen, kohderyhmän segmentoinnin ja positioinnin markkinassa sekä vaikkapa sisältömarkkinoinnin ja yksittäiset mainoskampanjat.


Puhun tässä blogitekstissä ymmärrettävästi brändimarkkinoinnin perusteista eli asioista, jotka jokaisen yrittäjän tulisi ottaa haltuun, ja jotka jokainen yrittäjä osaa hallita, brändinsä aseman vahvistamiseksi ja myynnin lisäämiseksi.


Brändimarkkinointi vaihe 1 — SELKEYTÄ


Kaikki lähtee selkeyttämisestä. Ajattele markkinointiasi asiakkaan näkökulmasta, joka ei ole koskaan ennen kuullut yrityksestäsi. Millaisen käsityksen hän saa toiminnastasi ja tuotteestasi?


Mitä tarjoat? Miksi asiakkaan pitäisi valita yrityksesi? Mitä arvoa tuotteesi tai palvelusi ostaminen tuottaa asiakkaalle?


Joskus yrittäjinä rakastamme tekemäämme niin paljon, että kaiken sen paketointi tuntuu vaikealta. Yksinkertaistaminen on kuitenkin toimivan markkinoinnin ja myynnin edistämisen kannalta elintärkeää. Digitaalisissa ympäristöissä, joissa epäselkeältä sivulta seuraavalle siirrytään sekunneissa, on vahvan ydinviestin, merkityksen, välittäminen nopeasti ja tehokkaasti korostunut entisestään.


>>> Selkeytä ja yksinkertaista ydinviestiäsi niin, että missä tahansa yritykseesi törmää, saa uusi potentiaalinen asiakas heti käsityksen siitä, mitä teet.


Selkeytä ja yksinkertaista sanomaasi niin, että missä tahansa yritykseesi törmää, saa uusi potentiaalinen asiakas heti käsityksen siitä, mitä teet.

Brändimarkkinointia, jota jokainen

Brändimarkkinointi vaihe 2 — KOHDENNA


Et voi tarjota kaikille kaikkea. On tehtävä taustatyötä ja valintaa siitä, kuka voisi olla kaikkein potentiaalisin asiakkaasi.


Kenelle tuotteesi tai palvelusi on kohdennettu? Kuka on unelma-asiakkaasi?


Kohdentaminen määrittää sen, missä kanavissa asiakkaasi liikkuvat ja millä tavalla heitä kannattaa lähestyä. Markkinointi on tehokkainta silloin, kun se on osoitettu oikeassa paikassa oikeille henkilöille, jotka oikeasti hyötyvät palveluistasi.


>>> Älä ajattele ainoastaan, mitä haluat tehdä, vaan kenelle sitä teet ja miksi. Yrityksen kohderyhmä on se, joka rahoittaa yrityksen toiminnan.


Brändimarkkinointi on tehokkainta silloin, kun se on osoitettu oikeassa paikassa oikeille henkilöille, jotka oikeasti hyötyvät palveluistasi.

Brändimarkkinointi vaihe 3 — AUTA


Olet ehkä kuullut, että yrittäjänä sinun täytyy olla valmis tarjoamaan ilmaisia neuvoja. Se on totta ja usein ilmaisten vinkkien ja kokemusten jakaminen (sisältömarkkinointi) onkin paikallaan. Ajattelen, että tärkeämpää kuin vinkkien määrä on auttamisen asenne.


Kun yrittäjänä otat asenteen, että olet todella tarjoamassa apua asiakkaasi todelliseen ongelmaan, tulee markkinoinnistasi ja sitä kautta tarjoamastasi palvelusta kertaheitolla kiinnostavampaa.


Miten tuotteeni tai palveluni voi ratkaista asiakkaani todellisen ongelman? Miten voin helpottaa asiakastani tämän arjessa ja päämäärissä?


Ilmaisia neuvojakaan ei välttämättä tarvita, jos asiakas on vakuuttunut saavansa sinulta ja yritykseltäsi tarvitsemaansa apua. Se on onnistuneessa markkinoinnissa parasta: yksi tarjoaa jotain, jota toinen todella tarvitsee. Molemmat osapuolet voittavat.


>>> Kerro avoimesti, mikä on tarjoamasi apu ja miten se tuo helpotuksen asiakkaasi haasteeseen.


Kun yrittäjänä otat asenteen, että olet tarjoamassa apua asiakkaasi todelliseen ongelmaan, tulee markkinoinnistasi kertaheitolla kiinnostavampaa.

>>> Oletko hukassa brändisi markkinoinnin kanssa? Voin auttaa sinua rakentamaan markkinointistrategian, joka sopii arkeesi. Toimin myös sisällöntuottajana asiakkaideni brändimarkkinoinnin tukena. Jutellaan lisää ilmaisessa 30 min mininsparrauksessa.Avainsanat: yrityksen markkinointi, brändäys, brändimuotoilija, brändimuotoilu, brändiviestintä, brändimarkkinointi, digimarkkinointi, sisällöntuotanto, somemarkkinointi, sisältömarkkinointi

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page