top of page

BRÄNDIN MARKKINOINNIN PERUSTEET // 3 vaihetta, jotka jokaisen tulisi ottaa haltuun

Puhun tässä blogitekstissä ymmärrettävästi brändimarkkinoinnin perusteista eli asioista, jotka jokaisen yrittäjän kannattaa tehdä brändinsä vahvistamiseksi ja myynnin lisäämiseksi.

Myynti on tekoja, joilla yritetään saada joku toimimaan haluamallamme tavalla. Markkinointi on myymisen keino, jolla pyritään lisäämään yrityksen tuotteen tai palvelun myyntiä.


En ole markkinoinnin asiantuntija. Kerron siitä, minkä olen itse huomannut toimivaksi liiketoimintani markkinoinnin kehittämisessä. Ennen kaikkea puhun tässä postauksessa ymmärrettävästi markkinoinnin perusteista eli asioista, jotka jokaisen yrittäjän tulisi ottaa haltuun brändinsä markkinoinnin vahvistamiseksi.


SELKEYTÄ


Kaikki lähtee selkeyttämisestä. Ajattele asiaa asiakkaan näkökulmasta, joka ei ole koskaan ennen kuullut yrityksestäsi. Millaisen käsityksen hän saa toiminnastasi ja tuotteestasi?


Mitä tarjoat? Miksi asiakkaan pitäisi valita yrityksesi? Mitä lisäarvoa tuotteesi tai palvelusi ostaminen tuottaa asiakkaalle?


Joskus yrittäjinä rakastamme tekemäämme niin paljon, että kaiken sen paketointi tuntuu vaikealta. Se on kuitenkin toimivan markkinoinnin ja myynnin tekemisen kannalta elintärkeää. Digitaalisissa ympäristöissä, joissa epäselkeältä sivulta seuraavalle siirrytään sekunneissa, on ydinviestin selkeys korostunut entisestään.


>>> Selkeytä ja yksinkertaista sanomaasi niin, että missä tahansa yritykseesi törmää, saa uusi potentiaalinen asiakas heti käsityksen siitä, mitä teet.


Selkeytä ja yksinkertaista sanomaasi niin, että missä tahansa yritykseesi törmää, saa uusi potentiaalinen asiakas heti käsityksen siitä, mitä teet.


KOHDENNA


Et voi tarjota kaikille kaikkea. On tehtävä taustatyötä ja valintaa siitä, kuka voisi olla kaikkein potentiaalisin asiakkaasi.


Kenelle tuotteesi tai palvelusi on kohdennettu? Kuka on unelma-asiakkaasi?


Kohdentaminen määrittää sen, missä kanavissa asiakkaasi liikkuvat ja millä tavalla heitä kannattaa lähestyä. Markkinointi on tehokkainta silloin, kun se on osoitettu oikeassa paikassa oikeille henkilöille, jotka oikeasti hyötyvät palveluistasi.


>>> Älä ajattele ainoastaan, mitä haluat tehdä, vaan kenelle sitä teet ja miksi. Yrityksen kohderyhmä on se, joka rahoittaa yrityksen toiminnan.


Markkinointi on tehokkainta silloin, kun se on osoitettu oikeassa paikassa oikeille henkilöille, jotka oikeasti hyötyvät palveluistasi.

AUTA


Olet ehkä kuullut, että yrittäjänä sinun täytyy olla valmis tarjoamaan ilmaisia neuvoja. Se on totta ja usein ilmaisten vinkkien ja kokemusten jakaminen onkin paikallaan. Mutta se, mitä kyseisellä ajatuksella halutaan korostaa, on auttamisen asenne.


Kun yrittäjänä otat asenteen, että olet todella tarjoamassa apua asiakkaasi todelliseen ongelmaan, tulee markkinoinnistasi ja sitä kautta tarjoamastasi palvelusta kertaheitolla kiinnostavampaa.


Miten tuotteeni tai palveluni voi ratkaista asiakkaani todellisen ongelman? Miten voin helpottaa asiakastani tämän arjessa ja päämäärissä?


Ilmaisia neuvojakaan ei välttämättä tarvita, jos asiakas on vakuuttunut saavansa sinulta ja yritykseltäsi tarvitsemaansa apua. Se on onnistuneessa markkinoinnissa parasta: yksi tarjoaa jotain, jota toinen todella tarvitsee. Molemmat osapuolet voittavat.


>>> Kerro avoimesti, mikä on tarjoamasi apu ja miten se tuo helpotuksen asiakkaasi haasteeseen.


Kun yrittäjänä otat asenteen, että olet tarjoamassa apua asiakkaasi todelliseen ongelmaan, tulee markkinoinnistasi kertaheitolla kiinnostavampaa.Avainsanat: yrityksen rakentaminen, brändin rakentaminen, yrityksen markkinointi, brändäys, brändimuotoilija, brändimuotoilu, brändiviestintä, brändimarkkinointi, brändipotentiaali, brändin hallinta, digimarkkinointi, sisällöntuotanto, somemarkkinointi

bottom of page