top of page

NÄIN VALITSET OMAT ARVOT // 5 askelta

Arvot kuvaavat sitä, miten toimimme.

Tämän blogikirjoituksen tavoite on auttaa sinua ymmärtämään arvojen merkitys sekä tunnistamaan ja nimeämään arvosi.


Mitä ovat arvot?


Arvot ovat ohjenuora. Arvot vastaavat kysymykseen: Miten?


Miten teen päätöksiä? Miten johdan työskentelyäni tai yritystäni? Miten pääsen tavoitteisiini? Miten erotun muista? Miten samaistun muihin?


Päivittäisiin tekoihin saa lisää syvyyttä ja merkityksen tunnetta, kun ottaa aikaa itsetutkiskelulle ja miettii oman toiminnan taustalla vaikuttavia arvoja.

Ihmiset viihtyvät sellaisten ihmisten seurassa, joilla on samankaltaiset arvot kuin heillä itsellään. Sama pätee yrityksiin. Kuluttaja sitoutuu paremmin yrityksiin, jonka arvoihin hän voi samaistua. Yhteistyökumppani tekee mielummin yhteistyötä sellaisen toimijan kanssa, jonka arvot vastaavat heidän omiaan.


Jos et ole aiemmin pohtinut arvojasi, kannustan tekemään sen nyt.Ohjeet arvojen tunnistamiseen ja nimeämiseen - 5 askelta


Arvoista saa parhaan mahdollisen hyödyn irti toimintansa perustana, kun ne valitsee rehellisesti.

  1. Listaa arvojasi. Todennäköisesti yhden keksittyäsi niitä alkaa pulpahdella mieleesi lisää.

  2. Listauksen päätteeksi valitse 3 kaikkein parhaiten sinua ja toimintaasi kuvaavaa arvoa. Valinta auttaa arvojen muistamisessa.

  3. Paina arvot mieleesi. Niitä ei tarvitse huutaa kaduilla tai tatuoida ihoonsa. Mutta ne kannattaa olla selkeänä vähintään itsellä mielessä sekä myös esimerkiksi omalla tiimillä, jos sellainen sattuu olemaan.

  4. Jos huomaat hetken päästä, etteivät valitsemasi arvot vastaakaan todellisuutta ja ne alkavat tuntua merkitystä tuovan ohjenuoran sijaan painolastilta, ne eivät todennäköisesti olleet rehellisesti valittuja. Silloin palaa aiemmin laatimasi listan pariin ja mieti valintaasi uudelleen.

  5. Anna arvojen näkyä käytännön tasolla. Arvot eivät ole jotain sellaista, joka kerran kirjoitetaan työhuoneen seinälle ja sen jälkeen unohdetaan.


Ajan kanssa oikeat, itselle ja omalle yritykselle toimivat arvot johtavat omaa työskentelyä oikeaan, itselle merkitykselliseen suuntaan.


Arvot eivät ole jotain sellaista, joka kerran kirjoitetaan työhuoneen seinälle ja sen jälkeen unohdetaan.

>>> Puuttuuko yritykseltäsi arvot? Tutustu valmentavan brändäyksen palveluihini ja rakennetaan yhdessä yrityksellesi selkeä perusta.Avainsanat: brändäys, brändimuotoilija, brändimuotoilu, brändiviestintä, brändimarkkinointi, brändi-ilme, brändipotentiaali, brändinhallinta, arvot, arvojohtaminen, arvojen tunnistaminen

bottom of page