BRÄNDIN HALLINTA // 3 tärkeintä asiaa

Updated: Dec 11, 2020

Brändin hallinta on onnistunutta silloin, kun asiakkaan saama kuva yrityksestä vastaa sitä, mitä yritys on, mitä se haluaa olla ja mihin se pyrkii.

Brändityö on jatkuvaa ja se ilmenee jokapäiväisissä teoissa ja valinnoissa.


Yrityksen brändi rakennetaan kerran. Sitä voidaan uudelleen suunnata ja tarkentaa ajan saatossa. Kirjoitin yrityksen brändäyksestä ja brändin rakennuksesta blogitekstin aiemmin. Voit lukea sen täältä.


Brändäyksen tuottamat tulokset myynnin ja tunnettavuuden kasvussa saavutetaan kuitenkin pidemmällä juoksulla. Jatkuvaa brändityötä kutsutaan brändin hallinnaksi. Se tarkoittaa yrityksen tapoja olla esillä, viestiä, markkinoida ja kohdata asiakas kaikissa ympäristöissä ja kohtaamispisteissä.


Brändin hallinta on onnistunutta silloin, kun asiakkaan saama kuva yrityksestä vastaa sitä, mitä yritys on, mitä se haluaa olla ja mihin se pyrkii.


Brändityö on jatkuvaa ja se ilmenee jokapäiväisissä teoissa ja valinnoissa.


Tämä postaus kokoaa yhteen menestyksellisen brändin hallinnan kolme tärkeintä kohtaa.


1. EROTTUVA // Erityisyyden korostaminen


Brändin DNA on kirjoitettu yrityksen missioon, visioon ja arvoihin, jotka muodostavat yrityksen ydinsanoman. Yrityksen erottavia tekijöitä ovat myös visuaalinen identiteetti sekä yrityksen tarjoama tuote/palvelu. Se erityisyys, mikä erottaa yrityksen kilpailijoista on myyntivaltti ja luo kilpailuetua.


Ydinsanoman välittymisen kanssa täytyy brändin hallinnan päivittäisissä sanoissa ja teoissa olla johdonmukainen, selkeä ja brändin perustalle uskollinen, jotta erottuvuustekijät ja brändin ydin pääsevät parhaalla tavalla esiin.


// Mikä tekee brändistämme erityisen? Miksi yrityksemme on olemassa? Mikä on tarinamme, joka on tuonut meidät tähän?


2. VAIKUTTAVA // Ihmiseltä ihmiselle


Liiketoimintaa tehdään aina ihmiseltä ihmiselle. Ihmiset kiinnostuvat toisista ihmisistä ja heidän tarinoistaan eli siitä, mistä he tulevat, mitä he ovat nyt ja mihin he ovat menossa. Yksi tehokkaimmista brändiviestinnän välineistä onkin samaistava tarinankerronta. Lue blogiteksti tarinankerronnasta täältä.


Kun brändin ydinviestiä kerrotaan ihmisten kautta, tulee brändimielikuvasta vaikuttavampi, luotettavampi ja siten myös asiakkaita sitouttavampi.


// Kuka on asiakkaamme ja millainen tarina voisi saada hänet samaistumaan? Miten herätämme tunteita? Mitä erityistä ja kertomisen arvoista on brändimme eli meidän tarinassamme? Kuinka voisimme kohdata asiakkaamme tasavertaisina?


3. USKOTTAVA // Lupausten lunastaminen


Brändin hallinta ei ole vain kauniita unelmia ja korulauseita. Uskottava brändi lunastaa tekemänstä (arvo)lupaukset, toimii, kuten on sanonut toimivansa, ja tekee asiakkaalle näkyviä konkreettisia tekoja tavoitteidensa mukaisesti. Yrityksen käytännön toiminta kertoo todellisempaa ja uskottavampaa tarinaa brändistä kuin missiolauseet, lupaukset, arvot ja visiot voisivat yksin koskaan kertoa. Siksi on tärkeää pitää brändin ydinsanoma linjassa sen kanssa, mitä yritys todellisuudessa tekee.


// Onko yrityksemme ydinsanoma linjassa sen kanssa, miten käytännössä toimimme? Miten voimme lunastaa lupauksemme? Kuinka voisimme täyttää asiakkaan odotukset ja parhaimmillaan vielä ylittää ne?Brändin hallinta on onnistunutta silloin, kun asiakkaan saama kuva yrityksestä vastaa sitä, mitä yritys on, mitä se haluaa olla ja mihin se pyrkii.

Brändin hallinta vaatii siis erottuvia, vaikuttavia sekä uskottavia tekoja välittääkseen haluttua kuvaa brändistä ja edistääkseen brändin myyntiä, haluttavuutta sekä tunnettavuutta.


>>> Kaipaako brändinne hallinta selkeyttä ja johdonmukaisuutta? Elsa on brändimuotoilija, joka haluaa olla rohkaisemassa ja nostamassa yksilöiden sekä yritysten potentiaalin esiin valmentavan brändäyksen keinoin. Toteutamme kustomoituja brändipalveluita asiakkaidemme tarpeisiin. Ota rohkeasti yhteyttä.Avainsanat: brändäys, brändimuotoilija, brändimuotoilu, brändiviestintä, brändimarkkinointi, brändi-ilme, brändipotentiaali, brändin hallinta, brändityö

©2020 Elsa ja Ismo Oy | 3097529-8

elsajaismo@gmail.com |  Raasepori, Finland